Nega tovuq terisini qo'shasiz?Yog'li tovuqdan sho'rva mazaliroq chiqadi. Kabobchilar kabob shiralirok chiqishi uchun go'shtlarni oralatib dumba bo'laklarini qo'yishadi. Bizning mahsulotlarimizdagi singari ularda ham yog' ta'm va shiradorlikni oshirish uchun qo'shiladi. Ammo yog'ning qanday turidan foydalanish — hamma gap shunda. Mol yog'i, qo'y dumbasini ham qo'shib ko'rishga harakat qildik, ammo ularning o'ziga xos hidi mavjud. Mahsulotlarimiz halol bo'lgani tufayli cho'chqa yog'idan foydalanish haqida gap ham bo'lishi mumkin emas. Shu tariqa retsept nuqtai nazaridan qaraganda ancha neytral bo'lgan tovuq terisida to'xtadik.
Yana nimalarni bilish kerak?
Birinchidan tovuq terisi mahsulotlarimizda uncha ko'p emas. Buning ustiga barcha mahsulotlarimizga qo'shilmagan. Masalan,
shnitsellar va
kabob uchun mo'ljallangan go'shtlarimizda u yo'q. Ikkinchidan, tovuq terisi organizm uchun foydali bo'lgan kollagen va elastin to'qimalarga boy. Uchinchidan, tovuq terisidan foydalanish O'zStandart tomonidan nazorat qilinadi va oziq-ovqat sanoati xavfsizligi me'yorlariga to'liq javob beradi.
"Kulinar"ning ba'zi mahsulotlariga "parhez" deb yozib qo'yilgan. Bu haqiqatan ham shundaymi?Ha, kurka go'shtida oqsil ko'p, yog' esa kam, u tez singiydi va boshqa turdagi go'shtlarga nisbatan xolesterini kam. Oddiy uglevodlar — buning ham bizga aloqasi yo'q. Masalan,
kurka go'shtidan parhez kotletlarni olib ko'raylik. Ularning tarkibida non yo'q, ulgevodlar miqdori esa 1%dan oshmaydi.
Sizning shubha-gumonlaringizga barham berdik, degan umiddamiz. Kolbaskalar, shnitsellar va kotletlarimizni totib ko'rishning ayni vaqti keldi. "Kulinar"ni harid qiling — butun oilangiz uchun xavfsiz va mazali taomlarni tayyorlang.
Mahsulotlarimizni Makro va Korzinka.uz supermarketlari tarmog'idan topishingiz mumkin. Yoki yetkazib berish uchun buyurtma bering — bizda bu bepul.